1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Cat de sanatoase sunt alimentele de tip muesli pentru iepuri

data: 06.06.2013   |   vizualizari: 8074 vizualizari

Muesli iepuriTu oferi iepurilor tai alimente de tip muesli? Studii recente arata ca aceste alimente sunt asociate cu probleme dentare si stomacale la iepuri. Asadar, cerealele muesli nu sunt recomandate iepurilor de companie. Vezi mai jos de ce!

Daca in prezent oferi iepurilor tai hrana pe baza de muesli este indicat sa faci in mod treptat tranzitia catre o alimentatie mai sanatoasa.

Ce este muesli si de ce este nesanatos pentru iepuri?

Muesli este un tip de hrana comerciala pentru iepuri care contine o serie de componente diferite ca de exemplu fulgi de porumb, mazare, peleti, cereale si seminte. Componentele dintr-un amestec de muesli arata diferit si contin nutrienti diferiti.

Medicii veterinari si specialistii in cresterea iepurilor sunt de parere ca hrana de tip muesli nu este benefica pentru sanatatea iepurilor. Administrarea de hrana de tip muesli iepurilor mareste riscul de probleme serioase la nivelul dintilor si stomacului. In plus, iepurii sunt mult mai predispusi la obezitate, care este o problema grava pentru iepuri.

Ce trebuie sa manance iepurii?

Iepurii de companie trebuie sa aiba o alimentatie sanatoasa, compusa din iarba, fan, legume, fructe si ierburi aromatice proaspete, care contin nutrientii de care aceste animale au nevoie. De asemenea, din cand in cand, iepurii pot consuma zilnic si cantitati mici de peleti.

Ce trebuie sa faci daca iepurii tai consuma muesli

Daca in prezent alimentatia iepurilor tai se bazeaza in mare parte pe cerealele de tip muesli, este indicat sa schimbi treptat dieta animalelor. Este esential ca orice schimbare din alimentatie sa fie realizata in decurs de cateva saptamani, pentru a evita posibilele deranjamente stomacale.

Pentru inceput, poti amesteca cantitati mici de peleti in alimentatia pe care o oferi in prezent iepurilor tai. In acest fel scade cantitatea de muesli pe care animalele o consuma. Peletii pe care ii oferi iepurilor trebui sa fie de buna calitate si sa contina cantitati mari de fibre digerabile si nedigerabile.

De asemenea, este foarte important ca iarba si fanul sa nu lipseasca din alimentatia iepurilor. Daca acestia nu se hranesc cu astfel de ierburi, este bine ca in cusca sau in spatiul in care stau sa adaugi cantitati mari de fan. Iepurele se va obisnui cu aceste ierburi pe care in timp va incepe si sa le consume.

Cum pastrezi sanatatea iepurilor in timpul schimbarilor alimentare?

Atunci cand faci schimbari in alimentatia iepurilor este important sa monitorizezi frecvent aceste animale si sa te asiguri ca:

  • mananca mult fan;
  • mananca suficienta hrana comerciala;
  • mananca propriii cecotrofi, care sunt esentiali in dieta iepurilor.

Cum incurajezi iepurii sa consume mai mult fan?

Unii iepuri refuza fanul, insa acest lucru este periculos pentru sanatatea animalelor. Anumite afectiuni dentare produc disconfort atunci cand iepurii consuma fanul, astfel daca aceste probleme nu sunt rezolvate, iepurii vor refuza sa mai consume alimentele care le produc dureri.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra