1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Ce trebuie sa stii despre sanatatea si ingrijirea pisicii

data: 12.04.2013   |   vizualizari: 13693 vizualizari

Sanatate pisicaAtunci cand ai o pisica, asigura-te ca este protejata impotriva durerilor, suferintelor, accidentelor, ranilor si bolilor. Vezi mai jos tot ce trebuie sa stii despre sanatatea si starea de bine a pisicii.

Ce trebuie sa stii

Pisicile simt durerea si au aceleasi limite ca si oamenii. Animalele aflate in suferinta vor arata acest lucru prin diferite modalitati. Schimbarile din rutina zilnica a pisicii, modul in care se comporta sau mananca pot fi semne ca animalul este bolnav.

Pisicile sunt foarte vulnerabile la o serie de infectii si alte boli grave. Animalele stresate, care nu se simt in siguranta, nu se vor simti bine si vor actiona in consecinta.

Pisicile necastrate pot da nastere chiar si la 18 pui intr-un singur an. In acelasi timp sunt mult mai expuse la infectii ale uterului si la cancer, pe masura ce inainteaza in varsta. Si masculii necastrati sunt mai agresivi si mai independenti. Bataile cu alte pisici sau animale maresc riscul de rani si de raspandire a bolilor infectioase.

Ce trebuie sa faci

In fiecare zi este indicat sa verifici daca pisica prezinta semne de rana sau boala. In acest fel vei descoperi la timp eventualele probleme de sanatate. Mergi la medicul veterinar imediat ce suspectezi ca pisica ta este bolnava sau ranita.

Discuta cu medicul veterinar despre metodele prin care poti proteja sanatatea pisicii tale, de exemplu despre schema de vaccinare si tratamente pentru controlul parazitilor. Este indicat sa castrezi cat mai devreme pisica, pentru a preveni afectiunile grave de mai tarziu. Inainte de a imperechea pisica, discuta cu un medic veterinar si vezi daca pisica ta este sanatoasa si potrivita pentru acest lucru.

Cand adopti o pisica este bine sa mergi cu ea la medicul veterinar, care sa o supuna unor teste complete, care sa indice starea generala de sanatate. Cel putin odata pe an, mergi cu pisica ta la medicul veterinar pentru un control de rutina.

Foloseste medicamente doar la indicatiile si recomandarile medicului veterinar. Ai grija sa nu administrezi pisicii medicamente pentru oameni, deoarece pot fi foarte periculoase. De asemenea, ai grija si de blana pisicii si asigura-te ca nu a contactat diversi paraziti. In astfel de situatii discuta cu medicul veterinar, care iti va recomanda solutiile potrivite pentru deparazitare.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra